torsdag 5 augusti 2010

Från Aftonbladet/Sportbladet

Juha Salminen och Marko Tarkkala tävlar i Enköping
Joakim Ljunggren får bästa tänkbara motstånd i nästa SM-tävling. De finska VM-förarna Juha Salminen och Marko Tarkkala gästar Enköping för att testa sina nya cyklar. Samtidgt har Sverige utmanat Finland i juniorlandskamp.
Nästa SM-deltävling i enduro körs den 14-15 augusti i Enköping. Förutom de svenska toppförarna kommer delar av världseliten att finnas på plats, i form av de två finska VM-förarna Juha Salminen och Marko Tarkkala.
Salminen och Tarkkala på besök
Den sjufaldige världsmästaren Salminen och hans stallkamrat i BMW-Husqvarna passar på att testa sina nya Husqvarnacyklar inför kommande VM-race.
Förutom de välmeriterade VM-förarna kommer ytterligare åtta finska förare att köra SM-deltävlingen.
Fyra av dem, Antti Hellsten, Lauri Salonen, Lauri Pohjonen och Paavo Honkanen deltar i en juniorlandskamp mot sina blågula konkurrenter. De andra fyra, Johannes Salminen, Mikael Mietinen, Oskari Kantonen och Kimmo Hintikka, kör i de vanliga SM-klasserna.
Både Juha Salminen och Marko Tarkkala tävlar i SM2 där deras främste motståndare är Joakim Ljunggren. Karlskogaföraren har inte förlorat en SM-deltävling sedan 2006 men i Enköping lär han verkligen få kämpa för att inte bryta segersviten.
Johanna Mörtberg

Ställningen i SM2
1) Joakim Ljunggren, Karlskoga EK, 75 poäng
2) Björne Carlsson, Folkare MK, 64 poäng
3) Jonas Karlsson, Göta MS, 49 poäng
4) Johan Gustafsson, Östhammars MK, 48 poäng
5) Kalle Svensson, Vimmerby MS, 46 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar