tisdag 11 maj 2010

Från Aftonbladet/Sportbladet

Lät inte sjufaldige världsmästaren vinna
Det blev en hård fajt i SM1-klassen i enduro. Vid den andra deltävlingen som kördes i Norrahammar kom matchen att stå mellan regerande mästaren Niklas Gustafsson och sjufaldige världsmästaren Anders Eriksson.
Niklas Gustafsson vann premiären i Östersund och trots att det var flera månader sedan har Hondaföraren uppenbarligen inte legat på latsidan.
”Nisse” körde stabilt och gick genast upp i ledningen, men han var jagad. Främst var det sjufaldige världsmästaren Anders Eriksson som flåsade Gustafsson i nacken.
Gustafsson var snabbast
Det var sekundfajter mellan de båda på flera sträckor, men till sist var det ändå Gustafsson som visade sig starkast. Hondaföraren kunde vinna med en knapp minut före Eriksson. Trea i klassen blev Marcus Olsen.
I SM2-klassen sopade Joakim Ljunggren som vanligt banan med motståndet, han vann komfortabelt med nästan sex minuter före Jakob Mörhed och trea blev Björne Carlsson.
Starkt av Carlsson
Bland juniorerna visade Johan Carlsson styrka i JSM2, den forne crossföraren börjar bli mer varm i kläderna på endurohojen och han vann klassen tre minuter före Henrik Lindholm. Carlsson var den ende i hela startfältet som kunde matcha Joakim Ljunggrens tider, vilket bådar gott för Betaförarens JVM-tävlande. Trea var uppstickaren Martin Larsson och de unga löftena Linus Fasth och Robert Nyberg visar att de är på väg att bli att räkna med på allvar.
I JSM1 var det snö- och sandspecialisten Jens Westerlund som slog till på nytt. Westerlund vann premiären i Östersund och tog en ny skalp efter en tuff fajt med Fredrik Berg. Berg ledde när det återstod tre prov, men då lyckades Westerlund som varit förkyld veckan innan tävlingen, samla kraft, bita tillbaka och sno åt sig ledningen. Westerlund vann till sist med 20 sekunder före Berg.
Johanna Mörtberg
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/motor/mc/article7106019.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar